• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

KÖY HAKKINDA

 KÖY HAKKINDA      

      Durak Köyü, Konya’nın Derebucak ilçesine bağlı orta Toros Dağ sırası içinde Akdeniz Bölgesinin Göller bölgesinde yer almaktadır. Konya’nın şirin bir köyüdür.  Köyümüz, Konya’ya 130 Km. Derebucak ilçesine 25 Km. uzaklıktadır. Ulaşım, köyün batısından geçen Beyşehir Akseki devlet yoluna olan yakınlığından ulaşım oldukça gelişmiştir. Köyümüz genellikle Beyşehir ilçesi ile tiçari faliyet içindedir. Derebucak ilçesine resmi işler için gidilir. Köy ile ilçe arasında ulaşımı sağlayan her hangi bir ulaşım aracı yoktur. İlçeye özel araçlarla gidilir. Beyşehir ile ulaşımı sağlayan Tepearası-Durak köyü midibüsü vardır. Günde iki sefer Beyşehir’e işçi servisi vardır. Köye 1,5 Km. mesafedeki Beyşehir-Akseki devlet yolundan Cevizli ve Çamlık beldesine ait vasıtalar, Antalya- Akseki- Beyşehir güzergahını kullanan vasıtalar her gün bu yoldan gelip geçmektedir. Kışın kapalı olan Reze Beli yolu yaz aylarında Seydişehir’e ulaşımı sağlamaktadır. 

 Köyümüzün;Doğusunda: Taraşçı Kasabası Yeniceköy Batısında: Gencek Kasabası Kuzeyinde: Tepearası Köyü(Kurdular) Güneyinde: Uğurlu Köyü Kuzey batısında: Huğlu Kasabası Güney batısında: Çamlık Kasabası vardır. 

   Köyümüzde kanalizasyon,  Su şebekesi, 

 Köy konağı,

 Sağlık evi, P.T.T binası, Cami, Yatılı bölge okulu (Y.İ.B.O.) 

 Mahalle odaları

 İnternet ADSL vardır.  

  Köyün anayolu asvalt olup, köy içi kilitli taşlarla döşelidir.  

 Köy,250 hane ,

  Yüzölçümü, 100 Km2, 

  Rakım, 1400 m,  Posta kodu, 42480’dir.     

  Etrafı dağlarla çevrili olan Durak Köyü, köy girişindeki hanları, güneyindeki Yazılı yaylası, doğusundaki Rize Beli’yle, tanınmış iş adamlarıyla ve okumuş insan sayısının çokluğuyla ünlüdür. Köy adını duraklama yeri olarak kullanılan hanlarından’’ DURAK’’ adını almıştır.   Köyümüzün tarım genelde dağlık yerlerde ve parçalı halde arazilerinin bulunması nedeniyle geleneksel tarım uygulamaları göze çarpmaktadır. Daha on yıl öncesine kadar tarlaların saban ve pullukla sürüldüğü ve tarımda kağnı, döven ve benzeri ilkel tarım aletlerinin kullanıldığına rastlanılmaktaydı. Günümüzde köyde artan traktörler sayesinde öküzlü, eşekli ve kağnılı uygulamalar kalmamıştır. Genellikle buğday, yulaf, arpa, nohut gibi ürünler ekilmekte, bahçe olarak yapılan yerlerde fasulye, patates, mısır, vb sebzeler yetiştirilmektedir. Sulama kuyulardan yapılmaktadır. Bunun yanında elma, erik, armut vb meyveler de yetişmektedir.    

  Durak Köyü, her şeyiyle farklı bir güzeldir; insanlarıyla, misafirperverliğiyle, havasıyla, doğa güzellikleriyle, hayırsever insanlarıyla, her şeyiyle ayrı bir güzeldir bizim köyümüz. Köyümüzün güzellikleri anlatmakla bitmiyor. En iyisi gelin şu doğa güzelliklerini fotoğraflarla görelim.                                                                          

   HASAN AKÇAY (Öğretmen)

 

Seç

Seç

Seç

Seç

Seç

Seç

Seç

Seç

Seç

Seç

Seç

Seç

Seç

Seç

Seç

Seç

Seç

Seç